En förmedling av artister och auditions för professionella artister och produktionsbolag. Finns idag i 6 europeiska länder.

Bakgrund
Hösten 2000 kom Anna-Clara, som är Stagepools fantastiska och karismatiska VD, till mig och ville ha hjälp att bygga systemet som skulle ge Stagepool vingar utan Redbull. Vi spenderade långa timmar med att förstå varandras världar och till slut hade vi ett heltäckande system som skulle uppfylla alla krav som artistbranschens olika aktörer ställde, samtidigt som den stödde Stagepools affärsmodell. Arbetet som följde var upphandling av de tjänster som krävdes för att genomföra systemet, och genom hela processen från frö till nykläckt kyckling så gick jag vid Anna-Claras sida som teknisk projektledare och säkrade den tekniska utvecklingen. I februari 2001 lanserades den första versionen och sedan sommaren 2001 har jag tagit över all systemutveckling på nätplatsen. I oktober 2001 var den internationella nätplatsen klar och Stagepool gick då ut i Tyskland, Schweiz och Österrike.

Teknisk beskrivning
Systemet bygger på en egenutvecklad platform i Microsoft-miljö med en SQL-server i botten. Den innehåller ett publiceringsverktyg (CM-system) för innehållspublicering, system för förmedling av artister och auditions, fakturering och ekonomirapportering. Det används i alla länder och när ett land lägger in en audition och ber att få det översatt till ett visst språk kommer det direkt upp på det landets översättningslista.