Utmana ditt intellekt med Brainwave. Kluriga pussel där du ska försöka välja bort den symbol som inte passar in. Lyckas du med tio i rad erhåller du ett "Top 5% Brain" award!

Bakgrund
Brainwave konceptet har varit med sedan 1994 och 1996 satte vi upp första nätplatsen. Det var 10 pussel som skulle lösas i följd. Intresset för Brainwave blev oväntat stort och har varit omskriven i bl.a. Yahoo, Wired, CNet, Mensa, Microsoft Education Network, The Times, Time Magazine , USA Today, CBS, HOW Magazine, Torget, Passagen, Aftonbladet, Expressen och Resumé. Hösten 2001 började arbetet att ta Brainwave siten till det den är idag, då vi byggde det nya databasdrivna systemet. Snart kommer besökarna själva kunna bidra med egna pussel. Sedan lanseringen av den nya nätplatsen har intresset bara växt för Brainwave igen.

Teknisk beskrivning
I grunden ligger en SQL databas som håller ordning på alla pussel, och för statistik på hur svårt varje pussel är. Den räknar hur många besök pusslet har av unika besökare, hur många försök de behöver per pussel och hur lång tid de behöver tänka. Ur detta får vi ett vikttal som vi använder för att klassa svårighetsgraden på pusslen. Systemet stödjer möjligheten att skapa exklusiva pusselserier för partners som vill knyta sitt varumärke till en serie pussel.